Oppløste underhuset i Irland

Irlands president Mary McAleese oppløste søndag morgen underhuset i det irske parlamentet, og varsler nyvalg 24. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Valget skal holdes 24. mai, sa en talskvinne for statsminister Bertie Ahern søndag, etter at Ahern ba presidenten om å skrive ut nyvalg.

McAleese opplyste søndag at den nyvalgte nasjonalforsamlingen vil samles 14. juni for å velge ny regjering.

Ahern, som har ledet to regjeringer siden 1997, sliter med oppslutningen på meningsmålingene, men håper at hans parti Fianna Fail fortsatt beholder posisjonen som landets største. En meningsmåling som ble lagt fram fredag, viser at Fianna Fail har en oppslutning på 34 prosent, ned tre prosentpoeng siden januar. Opposisjonspartiet Fine Gael har samtidig økt sin oppslutning med fem prosentpoeng til 31 prosent.

- I de neste ukene forplikter jeg meg til å gi det irske folk den valgkampanjen de fortjener - en kampanje med saker og politikk, ikke fornærmelser og angrep. Jeg er mer interessert i å angripe problemer enn personer, sa Ahern søndag. (©NTB)

Forsidefoto: REUTERS / Thierry Roge / Scanpix.

Personvernpolicy