Selvmordsangrep mot pakistansk minister

Pakistans innenriksminister Aftab Khan Sherpao hadde så vidt avsluttet en tale da en selvmordsbomber løp mot ham og utløste en bombe. Minst 26 personer ble drept og flere titall såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En såret mann får behandling på et sykehus i Peshawar etter at en selvmordsbomber drepte over 20 personer på et politisk møte i en by like ved. Blant de sårede var Pakistans innenriksminister Aftab Khan Sherpao og sønnen hans. (Foto: Reuters / Ali Imam /En såret mann får behandling på et sykehus i Peshawar etter at en selvmordsbomber drepte over 20 personer på et politisk møte i en by like ved. Blant de sårede var Pakistans innenriksminister Aftab Khan Sherpao og sønnen hans. (Foto: Reuters / Ali Imam /

Både innenriksministeren og sønnen hans var blant de sårede i angrepet som fant sted under et politisk møte i den nordvestlige byen Charsadda lørdag.

Blant de drepte er to personer som var ifølge med innenriksministeren, samt to vakter. For flere av de sårede er tilstanden kritisk, og det er ventet at dødstallet vil stige.

Sherpaos skader var ikke alvorlige, og lørdag kveld ble han intervjuet på pakistansk fjernsyn.

- Det var et målrettet angrep, og jeg var målet. Det var et selvmordsangrep. Jeg har fått lettere skader, sa Sherpao.

- Det var ikke et stort smell. Det var en dempet lyd, men følgene var massive, sa Sherpao.

Angrepet skjedde i provinsen North West Frontier, som grenser til Afghanistan. Sherpao forteller at han straks etter angrepet fikk telefon fra Afghanistans president Hamid Karzai som ville høre hvordan det hadde gått. Både Karzai og Sherpao er etniske pashtunere.

Pakistansk politi uttalte tidligere at de mener angriperen var av afghansk opprinnelse. Det bor mange afghanere i den pakistanske provinsen, mange av dem har flyktet over grensen som følge av kriger i hjemlandet.

Tidligere i år er Pakistan blitt rammet av fem selvmordsangrep, og over 50 personer er drept i disse. (©NTB)

Personvernpolicy