United rykker ifra

United rykker ifra
United rykker ifra

Manchester United sikret seg lørdag en fempoengs luke ned til Chelsea etter en snuoperasjon i verdensklasse. Laget scoret fire mål på under en halvtime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rooneys revansj
I det 78. minutt dro Wayne Rooney av en forsvarer og satte inn ledermålet mot gamleklubben Everton. Etterpå ble det feiring på Goodison Park. (Foto: Peter Byrne, PA Photos)

United vant 4-2 borte over Everton, mens Chelsea bare spilte uavgjort 2-2 hjemme mot Bolton. Dermed havner ligagullet ganske sikkert på Old Trafford.

Både United og Chelsea åpnet imidlertid sine kamper dårlig, og i en periode lå begge lagene under. Everton tok ledelsen med et hardt frispark fra Alan Stubbs som gikk via Uniteds midtbanemotor Michael Carrick, mens Chelseas Salomon Kalou rotet det til i eget forsvar så Lobomir Michalik kunne sende bortelaget i ledelsen.

Kalou slo imidlertid tilbake og ordnet to Chelsea-scoringer før pause (den siste selvmål av Bolton-keeper Jääskeläinen), mens Everton gikk opp i tomålsledelse ved Manuel Fernandes i det 50. minutt. Fire minutter etter utlignet Chelsea-motstander Bolton til 2-2 ved Kevin Davies.

Likevel øynet Chelsea-fansen på dette tidspunktet muligheten til å knappe innpå tabell-ledelsen til United siden rivalen lå under med to mål. Men stemningen snudde da United fikk hull på byllen i det 61. minutt på Goodison Park.

Keperen til Everton fomlet en ball ned i beina på John O'Shea som ikke lot seg be to ganger. Syv minutter senere var det den tidligere United-backen Phil Neville som satte ballen i eget bur. Og etter de to tabbene fra Everton, var det fritt fram for eks-Everton-spiss Wayne Rooney. Tre minutter før slutt kom Chris Eagles inn for Ole Gunnar Solskjær. Innbytteren takket for tilliten ved å score det fjerde United-målet på rad like før full tid.

Stlllingen i toppen av Premier League er i øyeblikket denne:
Manchester U. 35 82 - 26 85
Chelsea 35 62 - 22 80
Liverpool 36 55 - 24 67
Arsenal 35 59 - 33 63

Personvernpolicy