Lambertseterbanen 50 år

Lørdag er det 50 år siden Lambertseterbanen ble åpnet. Se bilder fra åpningen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lambertseterbanen:

Lørdag 28. april feires Lambertseterbanens 50-årsdag på Lambertseter senter fra
kl 10 til kl 15.

En trikk av samme type som kjørte til Lambertseter i 1957 står utstilt på sentret og åpner sine dører for publikum.

Se film fra åpningsdagen på Sporveien.no

Den 28. april 1957 åpnet Lambertseterbanen for midlertidig drift med bytrikker mens man ventet på at T-banen skulle bli ferdig. Bytrikkene ble kjørt i ni år, Oslos T-bane åpnet ikke før i 1966. Endestasjonen var Bergkrystallen, 10,2 km fra Østbanen i Oslo sentrum.

Lambertseter var for øvrig Norges første drabantby, og den første beboeren flyttet inn i boligblokken allerede den 29. desember 1950.

Klikk på bildene under for full størrelse.

Lambertseterbanen er klar til bruk, foreløpig med vanlige trikker som er merket «4 Østbanen / Lambertseter». Her er trafikksjef L. Schaanning og overingeniør T. Sand fotografert foran trikken ved den tekniske prøvekjøringen. Foto: NTB / SCANPIXLambertseterbanen er klar til bruk, foreløpig med vanlige trikker som er merket «4 Østbanen / Lambertseter». Her er trafikksjef L. Schaanning og overingeniør T. Sand fotografert foran trikken ved den tekniske prøvekjøringen. Foto: NTB / SCANPIX


Her en trikk med flagg på Høyenhall. Mange mennesker var møtt fram til åpningen av banen. Foto: NTB / SCANPIXHer en trikk med flagg på Høyenhall. Mange mennesker var møtt fram til åpningen av banen. Foto: NTB / SCANPIX


Her en trikk med flagg på Bergkrystallen stasjon. Mange mennesker var møtt fram til åpningen av banen. Musikkorps, trolig Lambertseter skolekorps spiller ved åpningen. Oslo-flagget vaier i bakgrunnen. Foto: NTB / SCANPIXHer en trikk med flagg på Bergkrystallen stasjon. Mange mennesker var møtt fram til åpningen av banen. Musikkorps, trolig Lambertseter skolekorps spiller ved åpningen. Oslo-flagget vaier i bakgrunnen. Foto: NTB / SCANPIX


Her er trikken i nærheten av Bergkrystallen stasjon. Nybygde boligblokker til drabantbyen Lambertseter i bakgrunnen. Foto: NTB / SCANPIXHer er trikken i nærheten av Bergkrystallen stasjon. Nybygde boligblokker til drabantbyen Lambertseter i bakgrunnen. Foto: NTB / SCANPIX


Personvernpolicy