Jack Valenti er død

Jack Valenti er død
Jack Valenti er død

En av Hollywoods viktige personligheter, Jack Valenti, døde torsdag. Han ble 85 år gammel. - Han var den beste ambassadøren i Hollywoods historie, sier Steven Spielberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters/Scanpix
Jack Valenti (midten) poserer sammen med skuespillerne Kirk Douglas (v) og Michael Douglas (h), etter at han i desember 2004 fikk sin egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame.

Valenti, en tidligere rådgiver i Det Hvite Hus, er mest kjent som mannen bak filmsensur-systemet som brukes i USA.

Han gikk fra politikk til showbusiness da han i 1966 tok over styringen i interesseorganisasjonen Motion Picture Association of America.

Det var i den rollen han i 1968 introduserte det frivillige sensursystemet (med klassene G, PG, PG-13 og R) som brukes den dag i dag.

Valentis sensursystem «ga bransjen muligheten til å gi foreldre den informasjonen de trenger for å kunne avgjøre om en film passer for deres barn, samtidig som gjorde det uaktuelt med statlig sensur av filmene,» sier John Fithian, leder for foreningen for kinoeiere, ifølge signonsandiego.com.

- I en til tider urimelig bransje, var Jack Valenti en fornuftig stemme. Han var den beste ambassadøren i Hollywoods historie, og jeg vil sette pris på hans visdom og vennskap for alltid, sier regissør Steven Spielberg i en uttalelse.

85-åringen hadde vært syk siden han fikk slag i mars.

Personvernpolicy