Åpen for alle - alltid

Fant knallskudd i Blitz-huset

Fant knallskudd i Blitz-huset
Fant knallskudd i Blitz-huset
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo gikk natt til fredag inn i Blitz-huset etter mistanke om at det ble oppbevart eksplosiver der. En eske med knallskudd var blant beslagene etter den litt over to timer lange ransakingen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Knut Falch / SCANPIX
Blitzere med Stein Lillevolden i spissen ble hjelpeløse vitner til at politiet aksjonerte mot blitzhuset i Pilestredet natt til fredag.

Oslo (NTB): Politiet gikk inn i Blitz-huset klokken 00.45 natt til fredag fordi de fant skjellig grunn til mistanke om at det skulle befinne seg eksplosiver i huset.

I en pressemelding utsendt en halvtime senere opplyser politiet at bakgrunnen for beslutningen er at politiet har grunn til å tro at det har vært planlagt å bruke eksplosiver i forbindelse med avviklingen av NATOs utenriksministermøte.

Politiet mistenker at eksplosivene har vært produsert og oppbevart i Blitz-huset og har sperret av flere kvartaler i forbindelse med ransakingen.

Strafferammen for bruk av eksplosiver er fengsel i inntil ett år.

Polititjenestemenn har båret ut over 100 øl- og melkekasser med stein, piggtråd og en kasse med knallskudd. En lastebil måtte til for å kjøre bort det store kasselasset med stein. (©NTB)