Syklist påkjørt i politijakt - døde

Den kvinnelige syklisten som torsdag ble påkjørt etter en biljakt i Stavanger, døde av skadene hun pådro seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Det opplyser akuttmottaket ved Stavanger universitetssjukehus til Aftenbladet torsdag kveld.

Ulykken skjedde da politiet i Rogaland politidistrikt fulgte etter en hvit Volvo torsdag ettermiddag. To syklister kom ut i veien og ble truffet av Volvoen mens politibilen fulgte bak. Den andre syklisten slapp unna med lettere skader.

- Siden ulykken skjedde da politipatruljen prøvde å stanse denne uregistrerte personbilen, er Spesialenheten for politisaker varslet, sier politiadvokat Gro Stangeland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Spesialenheten for politisaker skal nå ta stilling til om ulykken ble framprovosert av politijakten.

Stangeland opplyser at statsadvokaten i Rogaland har besluttet å oppnevne settepolitimester i saken. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har fått ansvaret for etterforskningen fordi det var en polititjenestemann fra Rogaland politidistrikt som søkte etter bilen. Vi kan ikke etterforske våre egne, sier Stangeland. (©NTB)

Personvernpolicy