Taliban: - Bin Laden bak angrep

En av Talibans toppledere sa onsdag at Osama bin Laden sto bak angrepet utenfor en amerikansk militærbase i Afghanistan i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix

Visepresident Dick Cheney var på besøk i basen.

En av Talibans øverste militære ledere hevdet i et intervju med TV-kanalen Al Jazeera onsdag at bin Laden planla og ledet angrepet der 23 personer ble drept utenfor en amerikansk base i Bagram da Cheney var på besøk der.

Deler av intervjuet ble kringkastet på Al-Jazeeras engelsk- og arabiskspråklige TV-kanaler og lagt ut på kanalens nettsted.

- Takk Gud for at han er i live. Vi får oppdatert informasjon om ham. Takk Gud for at han planla operasjoner både i Irak og Afghanistan. Dere husker kanskje martyroperasjonen ved Bagram-basen. Han planla denne operasjonen og ledet oss gjennom den, sa Dadullah i intervjuet.

Den saudiarabiske etterretningstjenesten tror Osama bin Laden er død av tyfoidfeber. Han er utpekt som hovedmannen bak terrorangrepene på USA høsten 2001, og fyller 50 år i 2007. Hvis bin Laden fortsatt er i live, altså. (©NTB)

Personvernpolicy