Åpen for alle - alltid

Varme og vannmangel sør i Europa

Varme og vannmangel sør i Europa
Varme og vannmangel sør i Europa
Artikkelen fortsetter under annonsen

Våren har for alvor kommet til Mellom-Europa, og i deler av Sør-Europa er det nærmest fullt sommervær. Tyske myndigheter advarer om stor fare for skogbranner etter uker uten regn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Miro Kuzmanovic, SCANPIX/REUTERS
Våronna er i full gang på dette flyfotoet av grønne åkrer tatt utenfor Friederichshafen helt sør i Tyskland. I store deler av Sør-Europa er det nærmest fullt sommervær, og tyske myndigheter advarer om stor fare for skogbranner etter uker uten regn. Regjeringen i Italia holdt tirsdag krisemøte for å drøfte tiltak mot vårtørken og den svært lave vannstanden i kraftmagasinene.

Berlin (NTB-DPA): Den meteorologiske tjenesten Deutsche Wetterdienst har kunngjort skogbrannfare på nest høyeste nivå, meldte nyhetsbyrået DPA tirsdag. For deler av det østlige Tyskland varsles det endog om høyeste farenivå.

Regjeringen i Italia holdt tirsdag krisemøte for å drøfte tiltak mot vårtørken og den svært lave vannstanden i kraftmagasinene. Miljøvernminister Alfonso Pecoraro Scanio ønsker ekstra midler til en kampanje mot sløsing med vann.

Mandag ble vannføringen i Italias største elv Po målt til 431 kubikkmeter per sekund, mindre enn halvparten så mye som normalt. Vannstanden i innsjøene Garda og Maggiore er også redusert til det halve av det normale på denne tiden av året.

Guido Bertolaso i Italias sivilforsvar spår at årets sommer blir den varmeste siden 2003. I den stekende heten sommeren for fire år siden skrudde så mange italienere på vifter og kjøleanlegg at strømnettet ble overbelastet. (©NTB)