Åpen for alle - alltid

Stadig grovere overgrep mot barn på nettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilder som viser overgrep mot barn på internett, har på kort tid blitt mer livaktige og grove, og de viser stadig yngre barn, ifølge en britisk gruppe som overvåker situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-Reuters): I løpet av de tre siste årene er det registrert en firedobling av antall bilder som viser grove overgrep som penetrering og sadisme mot mindreårige, skriver internett Watch Foundation (IWF) i sin årlige rapport.

Nesten 60 prosent av alle bildene av overgrep mot barn som blir solgt på nettet, viser voldtekter.

- Det er trist å måtte melde om de nye trendene når det gjelder ofrenes unge alder og den grusomme voldsomheten i overgrepene de lider under, sa generalsekretær Peter Robbins i IWF da rapporten ble lagt fram i London tirsdag.

IWF, som er Storbritannias offisielle vaktbikkje på internett, mottok i løpet av fjoråret 34 prosent flere rapporter om barnepornografi sammenlignet med året før. 81 prosent av barna som er misbrukt er jenter, mens 91 prosent ser ut til å være under 12 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Disse babyene, småbarna og barn som ennå ikke er kommet i puberteten, blir rammet av de grusomste overgrep. Det er trist at de kommersielle nettstedene bare svarer på folks etterspørsel etter slike bilder. Hvis de kan tjene penger på det, vil de fortsette med det, sier en talskvinne for IWF til nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX