Følelsesladd avskjed på stranden

Følelsesladd avskjed på stranden
Følelsesladd avskjed på stranden
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag formiddag samlet etterlatte, pårørende og overlevende seg på stranden ved Lerwick på Shetland for en minneseremoni. De ønsket å komme nærmest mulig ulykkesstedet til «Bourbon Dolphin».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Overlevende og pårørende til de savnede fra Bourbon Dolphin-forliset hadde minnestund på stranden ved Lerwick på Shetland søndag.

Lerwick (NTB): Det var sjømannspresten Thorbjørn Holt som åpnet seremonien på stranden Sands of sounds beach rett utenfor Lerwick på Shetland. Fra stranden er det utsikt utover havet. I landskapet rundt er det spredte hus og grønne, forblåste sletter.

- Vi møtes her ved havet der den forferdelige katastrofen skjedde, sa sjømannspresten til de omkring 30 personene på stranden.

Han snakket om usikkerheten rundt de tre omkomne som er funnet og som ennå ikke er identifisert, de fem som fortsatt kan være om bord på fartøyet og samtidig gleden over de sju som ble reddet.

Vind, bølger og tåke denne søndagsformiddagen satte en riktig ramme for den gripende seremonien. Flere måtte la seg trøste og støtte da de la roser ned ved vannkanten til minne om sjømennene.

- Rosene har forskjellig farge og vi har forskjellige følelser i forbindelse med det som har skjedd. Roser er glede og sorg, og representerer de blandede følelser vi føler nå, sa sjømannspresten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Framtiden

Befolkningen på Shetland lever tett med havet og de har tradisjon med å ta vare på dem som rammes av ulykker. Lørdag kom det folk inn til Lerwick hotell med blomster. Noen få hadde også funnet veien ut til minneseremonien og Sands of sounds beach.

Rederiets personalkonsulent Erhard Hermansen leste fra Johannes-evangeliet, kapittel 10, vers 4 og 28,9, en tekst som blant annet sier at folk er i Guds hånd uansett hva som skjer.

Med på seremonien var Trond Myklebust, direktør i rederiet Bourbon Offshore. Matros Egil Hafsås som lørdag kveld fortalte om den dramatiske hendelsen torsdag i havet utenfor Shetlandsøyene var også til stede.

- Vi reiser senere i dag ut med fly for å se der båten ligger. Det å se båten er en del av det å komme seg gjennom det som har skjedd. Det har også med framtiden å gjøre, sa Myklebust etter seremonien. (©NTB)