Åpen for alle - alltid

Politiet aksjonerte mot russiske demonstranter

Politiet aksjonerte mot russiske demonstranter
Politiet aksjonerte mot russiske demonstranter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russisk politi foretok flere pågripelser og slo løs på demonstranter med batonger da en protest mot president Vladimir Putin ble avsluttet i St. Petersburg søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix / Reuters / Denis Sinyakov
Bildet er fra lørdagens demonstrasjon i Moskva, da politiet arresterte minst 170 demonstrantar, inkludert sjakkmesteren Kasparov.

St. Petersburg (NTB-AFP-Reuters): Om lag 500 demonstranter fortsatte å rope slagord da de marsjerte mot en togstasjon etter hoveddemonstrasjonen i St. Petersburg. Politiet gikk da til aksjon, og flere av demonstrantene ble pågrepet, mens andre ble lagt i bakken og slått med batonger.

– Fascister! Hvor mye betaler Putin dere? ropte demonstrantene idet politiet pågrep om lag 150 personer.

Politiet skal også ha fortsatt å slå etter at de pågrepne var plassert i politibiler.

Store politistyrker

Store politistyrker tok søndag oppstilling i St. Petersburgs gater idet om lag 3.000 demonstranter innledet protesten sin mot president Vladimir Putin. Medlemmer av den halvmilitære OMON-styrken omringet stedet opposisjonsbevegelsen Et annet Russland holdt sin demonstrasjon.

Politiet hadde også omfattende forsterkninger stående i nærheten, stengte området av for trafikk og sørget for at mobiltelefoner ikke hadde dekning på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonen hadde fått offentlig godkjenning, men flere titall personer skal likevel ha blitt pågrepet da de var på vei til demonstrasjonen.

– Politiet pågrep meg idet jeg dro fra huset mitt. De har også pågrepet flere titall andre på togstasjonen og på vei til demonstrasjonen, sa Olga Kurnosova, en av arrangørene av protesten.

– Utrygge

– Det er tydelig at myndighetene frykter folket. De føler seg utrygge og derfor er det så mye politi her, sa Viktor Petrovitsj (58), en av demonstrantene som møtte opp søndag.

Et annet Russland har samlet Putin-motstandere fra hele det politiske spekteret i Russland og favner alt fra kommunister til liberale. De mener president Vladimir Putin systematisk undertrykker menneskerettighetene og krever et fritt presidentvalg i 2008.

Lørdag pågrep russisk politi flere hundre demonstranter i Moskva etter at protesten der ble erklært ulovlig. (©NTB)