30-åring skal ha innrømmet dobbeltdrap

30-åring skal ha innrømmet dobbeltdrap
30-åring skal ha innrømmet dobbeltdrap
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann og en kvinne ble natt til lørdag funnet drept på en hytte i Slemmestad i Buskerud. Mannens sønn (30) har ifølge politiet innrømmet drapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Morten Holm / SCANPIX
Teknikere fra Kripos arbeidet lørdag formiddag ved hytta i Slemmestad der en kvinne og en mann ble funnet drept natt til lørdag. Mannens sønn har ifølge politiet innrømmet drapene.

Slemmestad/Oslo (NTB-Linus Hauge): De to drepte er Jonny Bråthen (61) og Lise Furali (43).

–30-åringen er pågrepet og siktet for drapene. Han innrømmet drapene overfor politiet i natt, men er ennå ikke formelt avhørt, sier lensmann Erling Arne Meek ved Røyken lensmannskontor til NTB.

– Full av blod

Klokken 2.06 natt til lørdag fikk politiet melding om at en person forsøkte å ta seg inn på puben Lunder’s Lun – Smak og Behag i Slemmestad sentrum, men at han var blitt avvist og hadde knust vinduer.

– Da han kom til restauranten ga han uttrykk for å ha begått en grov kriminell handling, sier lensmann Meek.

Thomas Lunder som er innehaveren av puben, forteller til Aftenposten.no at 30-åringen ropte «hjelp, jeg har drept faren min».

Lunders samboer Astrid Hansen forteller at det var 30-40 gjester inne i publokalet da mannen kom løpende inn, skrikende og full av blod.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han hylte og skrek, og virket hysterisk. Vi sendte ham rett ut igjen og låste døren etter ham. Da begynte han å knuse rutene. Det virket på meg som om han kom for å innrømme det han hadde gjort, sier Hansen til VG Nett.

Funnet i stua

Sju minutter etter at politiet var varslet var de på plass og pågrep mannen. Han skal da ha innrømmet overfor politiet å ha begått dobbeltdrapet på en hytte like i nærheten, en hytte hvor han og faren bodde sammen.

Klokken 2.33 var politiet framme på hytta som ligger 1 kilometer utenfor Slemmestad sentrum. Her fant de Jonny Bråthen (61) og Lise Furali (43) drept. Begge de to skal ha blitt funnet i stua i hyttas hovedetasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den antatte gjerningsmannen skal ifølge lensmann Erling Arne Meek ha brukt en kombinasjon av stump vold og kniv under drapshandlingen. Han ønsker ikke å spekulere i motivet for drapene som politiet mener har skjedd en gang mellom midnatt og klokken 2 natt til lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag formiddag var Kripos i gang med tekniske undersøkelser på åstedet.

Avhør

Politiet tror ikke det har vært vitner til drapene, men foretok lørdag morgen og formiddag avhør av folk i nabolaget.

Lensmann Erling Arne Meek er usikker på om politiet får avhørt den siktede 30-åringen i løpet av lørdag. Han har kalt inn til pressekonferanse klokken 14 lørdag ettermiddag.

Advokat Anne Marstrander som er oppnevnt som forsvarer for mannen, sier til NTB at hun håper å få snakket med sin klient lørdag ettermiddag.

Alle de tre er hjemmehørende i Slemmestad-området. Den siktede 30-åringen skal være en kjenning av politiet. (©NTB)