Wolfowitz' kjæreste sier hun er uskyldig offer

Wolfowitz' kjæreste sier hun er uskyldig offer
Wolfowitz' kjæreste sier hun er uskyldig offer
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som er hovedpersonen i skandalen som Verdensbankens president Paul Wolfowitz er involvert i, sier hun er et uskyldig offer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Verdensbankens president Paul Wolfowitz' jobb henger i en tynn tråd etter at hjalp sin kjæreste til forfremmelse og lønnsforhøyelse. Foto: Scanpix / Reuters / Yuri Gripas

Washington (NTB-AP): Libysk-fødte Shaha Riza sier hun ble tvunget til å ta en jobb hun ikke ønsket på grunn av forholdet hennes til Wolfowitz.

Det går fram av nye dokumenter som er frigitt, som også viser at Wolfowitz var direkte involvert i å ordne hennes forfremmelse og sjenerøse lønnspakke.

Riza sier at hun aldri rapporterte direkte til Wolfowitz og at han selv hadde foreslått å trekke seg fra alle beslutninger hun var involvert i, for å unngå inhabilitet og interessekonflikt.

Hun sa at etikk-komiteen i Verdensbank hadde forlangt at hun skulle ta en jobb utenfor huset mot hennes vilje.

Riza ble i september 2005 flyttet fra en jobb i Midtøsten-avdelingen i bankens kommunikasjonsavdeling til en høyt lønnet jobb i utenriksdepartementet. I sin nye jobb tjener hun mer enn utenriksminister Condoleezza Rice. (©NTB)