E18-tunnelene skal åpnes 6. juli

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veidekke skal sikre Hanekleiv- og Løkentunnelen langs E18 i Vestfold. Tunnelene skal åpnes senest 6. juli, opplyser Statens vegvesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drammen (NTB): Kontrakten er verdt drøye 64 millioner kroner. Statens vegvesen går i disse dager ut med en ny tilbudskonkurranse for det gjenstående arbeidet på Nordre Vestfold-tunnelene, den såkalte entreprise 2. Tilbudsfristen er satt til 27. april.

- Vi forutsetter at det meste av arbeidet i entreprise 2 også vil bli fullført til 6. juli, slik at vi kan sette trafikk på hele E18-strekningen gjennom Nordre Vestfold. På noen av tunnelene vil dette bli ordnet som toveistrafikk i ett tunnelløp. For oss er det viktig å få tunnelene skikkelig sikret og samtidig få satt trafikken på veien så raskt som mulig.

Vi beklager de ulempene dette har medført trafikanter, beboere og næringslivet, uttaler utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen i en pressemelding.

Tunnelene har vært stengt siden raset i Hanekleivtunnelen 1. juledag i fjor og etter geologiundersøkelser av alle tunnelene i Nordre Vestfold på nyåret. (©NTB)