Åpen for alle - alltid

Mener Johannessen førte styret bak lyset

Mener Johannessen førte styret bak lyset
Mener Johannessen førte styret bak lyset
Artikkelen fortsetter under annonsen

Visepresidenten i Norges Idrettsforbund (NIF), Eva Arnseth, sier til VG at tidligere idrettspresident Karl-Arne Johannessen måtte gå på dagen fordi han førte NIF bak lyset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX
Noe av grunnen til at Karl Arne Johannessen trakk seg fra vervet som idrettspresident skal være at han førte styrte bak lyset ved å tilbakedatere en viktig e-post.

Da Johannessen overraskende trakk seg fra presidentstillingen 12. mars, ble det opplyst at årsaken var «helsemessige årsaker». VG skriver torsdag at det ikke var hele sannheten.

Årsaken til at han gikk av var at Johannessen skal ha tilbakedatert en e-post som forpliktet idrettsstyret til å utbetale flere millioner kroner. Dette skal ha vært penger som Johannessen hadde lovet bort til et regionprosjekt i Sør- og Nord-Trøndelag, men som han ikke hadde fulgt opp i tide.

Fra flere hold understrekes det at Johannessens handlinger ikke har hatt økonomisk vinnings hensikt.

- Vi vurderte at han umulig kunne fortsette etter å ha ført styret bak lyset og tilbakedatert et dokument, sier fungerende visepresident Arnseth konfrontert med opplysningene.

- Det jeg gjorde var en irrasjonell handling, jeg har ikke gjort noe galt med overlegg. At jeg har gjort en feil, og sa fra om det, er vel noe de fleste er i stand til å akseptere, sier Karl-Arne Johannessen. (©NTB)