Åpen for alle - alltid

Får Liverpool ønskereprisen?

Får Liverpool ønskereprisen?
Får Liverpool ønskereprisen?
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool gjespet seg til semifinale i Mesterligaen, men kan ha søte drømmer om en ønskereprise når verdens gjeveste klubbturnering skal avgjøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
foto: Scanpix
John Arne Riises innlegg ledet til kveldens eneste mål da Liverpool beseiret PSV Eindhoven 4-0 sammenlagt. I semifinalen venter Chelsea. Manchester United møter AC Milan i den andre semifinalen.

(Sjur Natvig, NTB)

Peter Crouch scoret det eneste målet da PSV Eindhoven ble slått 1-0 i returkampen, etter et giftig innlegg fra John Arne Riise. Spenningen var borte etter tremålsseieren i Nederland i påsken, noe som ble tydelig demonstrert da Rafael Benitez satte Steven Gerrard og Jamie Carragher på benken.

Kampen var et langt gjesp helt til den strenge utvisningen av Dirk Marcellis i det 64. minutt duket for hjemmeseier. Tre minutter senere stormet Riise fram og la inn. Carlos Salcido styrte ballen mot eget mål, og bare et tigersprang fra Gomes avverget selvmål.

Robbie Fowler løp imidlertid opp ballen og sentret til Crouch, som scoret fra kloss hold. Dermed er Liverpool klar for semifinale mot Chelsea.

- Det blir spesielt å møte Chelsea igjen, og forhåpentlig blir utfallet det samme, sa Crouch.

Som i 2005?

Samme lag var motstander i semifinalen da Liverpool vant hele turneringen for to år siden. Ikke nok med det: I finalen kan det bli gjensyn med finalemotstander Milan, som slo ut Bayern München med en sterk borteseier onsdag.

I 2005 lå Liverpool under med tre mål ved pause i finalen mot Milan i Istanbul, men sto for en historisk opphenting i annen omgang og tok trofeet etter seier i straffekonkurransen.

Historie skrev Liverpool allerede onsdag, ved å sørge for at det er tre engelske klubber i semifinalen. Det har aldri skjedd før. Milan møter Manchester United i semifinalen, men har sjanse til å sikre seg revansjoppgjør i Aten i mai.

Kjedelig retur

PSV Eindhoven virket aldri å ha tro på en opphenting à la Liverpools finalemirakel for to år siden, og kampen på Anfield ble aldri dramatisk. Beste sjanse i første omgang var en akrobatisk Crouch-volley etter et raid og innlegg fra Jermaine
Pennant. Gomes viste klasse da han reddet.

Spillet var heller labert, og mot slutten av omgangen sendte Benitez ut Gerrard på oppvarming for å skremme spillerne til bedre innsats.

PSV holdt nullen helt til Marcellis svært strengt fikk direkte rødt kort for en felling av Boudewijn Zenden som knapt fortjente gult.

Mot slutten hadde Liverpool flere store sjanser til å øke seiersmarginen, men Gomes i målet var banens beste på Anfield og reddet det som kom.

- Det var ikke mye å se på, men vi gjorde det vi måtte. Det var en rar kamp, men alle gutta gjorde jobben, sa Peter Crouch.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

KAMPFAKTA FRA KVARTFINALENE:

Bayern München (Tyskland) - Milan (Italia) 0-2 (0-2), sammenlagt 2-4
Mål: 0-1 Clarence Seedorf (27), 0-2 Filippo Inzaghi (31).
66.000 tilskuere.

Liverpool (England) - PSV Eindhoven (Nederland) 1-0 (0-0), sammenlagt 4-0
Mål: 1-0 Peter Crouch (67).
41.447 tilskuere.
Rødt kort: Dirk Marcellis (64), PSV Eindhoven.
John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool.

Spilt tirsdag:
Manchester U. (England) - Roma (Italia) 7-1 (4-0), sammenlagt 8-3
Mål: 1-0 Michael Carrick (12), 2-0 Alan Smith (17), 3-0 Wayne Rooney (19), 4-0 Cristiano Ronaldo (44), 5-0 Ronaldo (49), 6-0 Carrick (60), 6-1 Daniele De Rossi (69), 7-1 Patrice Evra (81).
74.476 tilskuere.
Ole Gunnar Solskjær spilte 29 minutter som innbytter for Manchester U.

Valencia (Spania) - Chelsea (England) 1-2
(1-0), sammenlagt 2-3.
Mål: 1-0 Fernando Morientes (32), 1-1 Andrej Sjevtsjenko (52), 1-2 Michael Essien (90).
50.000 tilskuere.

Semifinaler:

Chelsea - Liverpool
Manchester United - AC Milan.
Første kamp spilles 24. og 25. april, returkampene 1. og 2. mai. (©NTB)