Målfest av United sikret avansement

Manchester United trengte bare å vinne 1-0 over Roma for å avansere til semifinalen i mesterligaen, men ga seg ikke før det sto 7-1 på tavla.

Manchester United Michael Carrick åpnet scoringsfesten på Old Trafford tirsdag da Roma ble slått 7-1. Cristiano Ronaldo i bakgrunnen. (Reuters/Scanpix)

Manchester (NTB): Seieren var den største i en kvartfinale i europacupenes historie siden Real Madrid slo Sevilla 8-0 i 1958. Det var imidlertid den største i mesterligaens noe kortere historie.

Tapet var Romas største i europacupsammenheng. Allerede etter 19 minutter hadde United gjort tre mål, og Roma-spillerne virket paralyserte. Først slo Michael Carrick til etter elleve minutters spill på Old Trafford. Seks minutter senere fulgte Alan Smith opp og økte til 2-0. Wayne Rooney, som scoret Uniteds eneste mål i den første kampen i Roma, gjorde 3-0 to minutter senere.

Ikke ferdig

United hadde imidlertid ikke gjort seg ferdig med scoringene for kvelden. Like før pause var Cristiano Ronaldo framme og gjorde 4-0 og det gikk mot en marerittkveld for Roma i «drømmenes teater».

Roma som vant den første kampen 2-1, måtte dermed gjøre tre mål i annen omgang. Det var de aldri i nærheten av. Isteden var det Ronaldo som økte til 5-0 etter tre minutter med sin annen scoring for kvelden. Etter en times spill fulgte Carrick opp med sitt annet mål.

Ole Gunnar Solskjær begynte på benken, men etter 6-0-målet fikk kristiansunderen sjansen av Alex Ferguson.

Trøstemål

Danielle De Rossi fikk pyntet litt på resultatet da han gjorde Romas eneste mål med drøye kvarteret igjen på Old Trafford.

Drøye ti minutter før slutt gjorde innbytter Patrice Evra sitt første mesterligamål i likhet med Smith. Solskjær var mannen bak pasningen. Sammenlagt ble det 8-3 til Alex Fergusons gutter etter scoringsfesten.

– Det var en utrolig forestilling. Spillere viste stor selvtillit etter de to tapene i forrige uke. Alle store lag kommer tilbake etter å ha mislykkes, og vi gjorde det i kveld, sa Ferguson til ITV Sports.

Manchester møter vinneren av Milan og Bayern München i semifinale 24/25 april med retur 1/2 mai. (©NTB)