Helstad avgjorde for Brann i 1. omgang- Vi var heldige som unngikk straffe

- Vi var heldige som unngikk straffe

Thorsteins Helstads mål i 1. omgang ble kampens eneste da Brann slo Stabæk 1-0 i seriepremieren på Nadderud tirsdag, men seieren kunne fort glippet for bergenserne. - Vi kunne ikke sagt noe om det had

Thorstein Helstad jubler etter å ha gitt gjestene ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Brann på Nadderud stadion i Bærum tirsdag kveld. (Kyrre Lien / SCANPIX)

Stabæk – Brann 0-1 (0-1)

6262 tilskuere

Mål: 0-1 Thorstein Helstad (17).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Daniel Nannskog, Mike Kjølø, Stabæk. Bjørn Dahl, Ramiro Corrales, Ardian Gashi Brann.

Henk Ekerhovd, leder av Branns supporterklubb Bataljonen, var meget fornøyd med tre poeng på Nadderud.

- Det var utrolig gøy og moro med tre poeng i en vanskelig bortekamp. Jeg synes vi har mye å hente spillemessig, blant annet litt mange feilpasninger, men absolutt godkjent.

Ekerhovd ville trekke frem flere spillere som viste seg positivt frem.

- Begge stopperne våre var solide. I tillegg spilte Jan Gunnar Solli og Martin Andresen en god kamp.

Tonje Asmyhr, sjefen for Stabæk Support, var også fornøyd med lagets innsats, men følte seg snytt for poeng etter oppgjøret.

- Det var mye tøft spill og jeg synes Stabæk spilte en god kamp. Vi spilte kanskje litt mange lange baller. I tillegg ble vi snytt for straffe. Etter min mening var den soleklart.

Situasjonen Asmyhr sikter til var episoden da Daniel Nannskog sendte i vei et skudd mot Brann-målet, men på veien ble den stoppet av Bjørn Dahls venstre hånd.

- Vi kunne ikke sagt noe på om det hadde blitt blåst på den situasjonen. Vi var heldige som unngikk straffe, sa Bataljonens Henk Ekerhovd etter kampen.

Stabæk Support-lederen var skuffet over resultatet i kampen, men glad for det som skjedde både før og under kampen.

- Det er utrolig moro å se et stappfullt Nadderud i dag. I tillegg kan jeg fortelle om fulle supportertelt før kampen. Det var gøy, sier Asmyhr.

Asmyhr hadde også synspunkter på dommer Svein Oddvar Moen.

- Dommeren var ikke helt på høyden. Han tok ikke skikkelig grep i kampen.

Advart mot Helstad

Thorstein Helstad har i sesongoppkjøringen skrytt av god form. På Nadderud gjorde han ord til handling og laget sitt første mål for sesongen. En god pasning fant Helstad på løp og en spiss med selvtillit bommer ikke. Ballen plasseres rolig i nettet og med dette avgjøres kampen allerede i det 17. minutt. Det var et pent mål for Helstad å åpne 2007-kontoen med.

Jan Jönsson var langt fra fornøyd med at det nettopp var Helstad som scoret målet for bergenserne.

– Dette hadde vi diskutert og advart om på forhånd. Helstad måtte ikke få rom for da stikker han, sa Jönsson til NTB.

Petter Furuseth Olsen og Martin Andresen ble begge nødt til å spille mot tidligere arbeidsgivere tirsdag kveld. Furuseth debuterte for Stabæk og kom dårligst ut av dette oppgjøret. Han kunne vise fram god teknikk ved et par anledninger. Han ble byttet ut halvveis i første omgang uten å ha skapt noe særlig.

Jevnspilt oppgjør

Det var på ingen måte enveiskjøring, begge lag hadde sine sjanser. Stabæk startet mest positivt med fine kombinasjoner mellom fjorårets store radarpar Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson. Etter målet til Helstad var det sjanser hos begge lag. Knudsen i målet til Stabæk viste seg fram, men Håkon Opdal på motsatt side ble alene om å holde buret rent.

Nannskog var som vanlig i sentrum for begivenhetene. Først ble han gitt gult kort for klaging etter at en ball gikk via en Brann-hånd innenfor sekstenmeter. Noen minutter senere ble han like utenfor seksten holdt i flere sekunder. Dommeren blåste frispark, men delte overraskende ikke ut kort. Kampen ble preget av krigerne på midtbanen. Somen A. Tchoyi hos Stabæk var spesielt positiv. Dessverre hjalp det ikke denne gang.