Sponheim får stryk av fylkeslederne

Sponheim får stryk av fylkeslederne
Sponheim får stryk av fylkeslederne
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall av fylkeslederne i Venstre kritiserer partileder Lars Sponheim for at han gikk ut mot nestleder Olaf Thommessen i Dagens Næringsliv i påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Oslo (NTB): Elleve av 16 fylkesledere TV 2 har snakket med mener Sponheims uttalelser ikke hører hjemme i det offentlige rom. I stedet for å gå til pressen, mener fylkeslederne at Sponheim burde luftet sin aggresjon internt i partiet.

Bare to av de 16 spurte fylkeslederne støtter Sponheim, mens fire åpent velger å kritisere partilederens framgangsmåte. En av dem er fylkesleder Tonje Løwer Gurholt i Telemark Venstre:

- Hvis Sponheim er riktig sitert, synes jeg det er både uklokt og litt uforståelig at han kommer med slike utsagn. Det gagner egentlig ingen, sier hun til TV 2.

I et intervju med Dagens Næringsliv i påsken gikk Sponheim ut mot Thommessen og sa at det er flere gode lederkandidater i Venstre og at Thommessen ikke er noen selvskreven kandidat til å overta ledervervet. Uttalelsene kom som en reaksjon på at Olaf Thommessen til samme avis sa at han ville vurdere en lederstilling i Venstre dersom han blir spurt.

- Jeg innrømmer jeg ble fly forbanna da han trakk opp til en lederdebatt foran et landsmøte der det ikke er valg, men som skal diskutere den kommende valgkampen og vedta nytt prinsipprogram, sa Lars Sponheim til NTB tirsdag formiddag.

Venstre avholder landsmøte i Bergen til helgen. (©NTB)