Meny

Arrestert etter flykapring i Tyrkia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En flykaprer er arrestert etter at å ha tvunget mannskapet på et tyrkisk passasjerfly til å lande ved Ankara. Ingen skal ha kommet til skade i kapringen.

Ankara (NTB-Reuters-AFP): Flyet tilhørte det tyrkiske innenriksselskapet Pegasus, meldte fjernsynskanalen CNN Türk tirsdag ettermiddag. Tyrkiske tjenestemenn sa til kanalen at kapreren skal ha krevd å bli fløyet til Iran.

I de første meldingene het det at det var en kvinne som hadde kapret flyet, men senere ble det sagt at kapreren var en mann. En talsmann for flyplassmyndighetene i Ankara bekreftet senere at denne mannen hadde overgitt seg til myndighetene.

Han skal ha sagt at han hadde en håndgranat som han truet med å utløse. Det var ikke på det rene om kapreren hadde satt fram noen krav før han ble arrestert av sikkerhetsfolk på Esenboga-flyplassen ved Ankara.

Flyet hadde 173 passasjerer om bord. Flyet kom fra Diyarbakir i de kurdiskdominerte områdene sørøst i Tyrkia og skulle til landets største by Istanbul da kapreren tvang besetningen til å endre kurs. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus