Arrestert etter flykapring i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

En flykaprer er arrestert etter at å ha tvunget mannskapet på et tyrkisk passasjerfly til å lande ved Ankara. Ingen skal ha kommet til skade i kapringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ankara (NTB-Reuters-AFP): Flyet tilhørte det tyrkiske innenriksselskapet Pegasus, meldte fjernsynskanalen CNN Türk tirsdag ettermiddag. Tyrkiske tjenestemenn sa til kanalen at kapreren skal ha krevd å bli fløyet til Iran.

I de første meldingene het det at det var en kvinne som hadde kapret flyet, men senere ble det sagt at kapreren var en mann. En talsmann for flyplassmyndighetene i Ankara bekreftet senere at denne mannen hadde overgitt seg til myndighetene.

Han skal ha sagt at han hadde en håndgranat som han truet med å utløse. Det var ikke på det rene om kapreren hadde satt fram noen krav før han ble arrestert av sikkerhetsfolk på Esenboga-flyplassen ved Ankara.

Flyet hadde 173 passasjerer om bord. Flyet kom fra Diyarbakir i de kurdiskdominerte områdene sørøst i Tyrkia og skulle til landets største by Istanbul da kapreren tvang besetningen til å endre kurs. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix