Åpen for alle - alltid

13-åring drapssiktet i London

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 13 år gammel gutt er framstilt for retten i London, siktet for drapet på en ett år eldre ungdom. Han blir dessuten siktet for drapsforsøk på en 15-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-Reuters-DPA): Siden den siktede er så ung, kan han ikke navngis offentlig. Han ble framstilt for en ungdomsdomstol i Waltham Forest-området i Øst-London tirsdag, og ble ilagt forvaring på institusjon inntil saken mot ham kommer opp 24. april, meldte BBC.

To 14-åringer som også er arrestert i den samme saken, sitter fortsatt i varetekt uten at det er reist noen siktelse mot dem. En fjerde mistenkt, som er 19 år gammel, er løslatt mot kausjon, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider.

Siden slutten av januar er sju tenåringer drept i voldshandlinger med bruk av kniver eller skytevåpen i London. I alle tilfellene hadde både ofre og gjerningsmenn innvandrerbakgrunn, og natt til tirsdag ble en 19-åring livstruende skadd i en ny skyteepisode i Øst-London.

Stor-Londons politistyrke Metropolitan Police advarer på sine nettsider ungdommer mot å gå med kniv. Hensikten er ofte å vinne respekt eller å virke kul, men følgene kan bli dødelige, heter det i denne kampanjen, (©NTB)