Meny

Ingen Valla-sjekk av LO-legen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen mener det ikke forekommer brudd på taushetsplikten overfor Ingunn Yssen. Helsetilsynet vil derfor ikke reise egen sak mot LOs bedriftslege i kjølvannet av Valla-saken.

Fylkeslege Petter Schou mener LOs bedriftslege ikke brøt taushetsplikten hun hadde overfor Ingunn Yssen. Arkivfoto: ScanpixFylkeslege Petter Schou mener LOs bedriftslege ikke brøt taushetsplikten hun hadde overfor Ingunn Yssen. Arkivfoto: Scanpix

Etter at Fougner-rapporten ble lagt fram i begynnelsen av mars, krevde Helsetilsynet innsyn i relevante deler av den hemmeligstemplede rapporten.Tilsynet ønsket å undersøke påstander om at LOs bedriftslege brøt taushetsplikten overfor Ingunn Yssen.

– Bedriftsleger har ingen rett til å bringe slike opplysninger videre. Videreformidling av enhver opplysning om pasienten til andre i bedriften, med mindre det skjer i forståelse med arbeidstaker, er et brudd på taushetsplikten, sa fylkeslege Petter Schou den gang til media.

Nå har han, ifølge LO-tidsskriftet Frifagbevegelse, gått gjennom de aktuelle delene av granskningsrapporten. Og det er særlig bedriftslegens rolle i kommunikasjon med LO-ledelsen som har stått i fokus. Fylkeslegen mener det ikke er klart at det foreligger brudd på taushetsplikten.

- Vi vil ikke reise sak på eget initiativ. Det måtte i så fall komme inn en klage fra Ingunn Yssen selv, og det har det så langt ikke gjort, sier Schou til Frifagbevegelse.

Han sier også at det ikke alltid er så greit å balansere rollene innen arbeidsmedisin og bedriftslege, noe det fins flere eksempler på ved nedleggelser i bedrifter.

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla skulle i dag ha møtt på jobb etter sitt sykefravær, men er fortsatt sykmeldt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus