Meny

Sikkerheten slaktes av Klanen

Sikkerheten slaktes av Klanen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Tippeligakampen mellom Tromsø og Vålerenga oppstod det en situasjon på tribunen som Vålerenga-fansen ser meget alvorlig på. - Fullstendig skandale og latterlig sikkerhet, sier Klanens Espen Kn

Foto: Tor Richardsen, SCANPIX)
Klanen, her fotografert i forbindelse med en europacupkamp mot Brügge, er kritisk til sikkerheten på Alfheim stadion, Tromsøs hjemmebane.

Sikkerheten på norske tippeliga-arenaer er et av punktene Norges Fotballforbund setter høyest. Det stilles strenge krav til klubbene om at det ikke skal oppstå bråk på tribunen. Ifølge Klanen sviktet sikkerheten markant på Alfheim under gårsdagens serieåpning mellom Tromsø og Vålerenga.

- Fordi det ikke var blitt måkt snø bak det ene målet, plasserte de en haug med Tromsø-supportere rett ved siden av oss, kun atskilt med en tynn tape, sier Espen Knutsen til ABC Nyheter.

- Det var en hyggelig tone og alt gikk bra, men det er alltid en fare for at det finnes noen som mangler impulskontroll. Dersom noen for eksempel hadde kastet gjenstander på oss, kunne det ha blitt trøbbel. Det skjedde ikke og at alt gikk bra, men sikkerhetsansvarlig på Alfheim gjorde en svært dårlig jobb.

Knutsen er selv sikkerhetsansvarlig i Klanen og vet hva han snakker om.

Ifølge Knutsen var det plassert 5-6 politifolk på tribunen, men han mener at politi ikke alltid er løsningen på eventuelle problemer.

- Det kan være mer provoserende enn forebyggende å la politiet stå tett opp mot publikum, hevder han.

God nok sikkerhet

Mona Hassfjord, arrangementssjef i Tromsø IL, mener sikkerheten var god nok under gårsdagens kamp.

- Det vil alltid være slik at supportere står ved siden av hverandre under kamper. Det er ikke til å unngå. Sikkerheten var god nok. Det er mulig de pratet til hverandre under kampen, men det skjer jo på alle kamper, sier Hassfjord til ABC Nyheter.

Hassfjord sier videre at de to lagenes supporterklubber stod langt fra hverandre.

- Det var «vanlige» folk fra Tromsø som stod tett inntil Klanen. Isberget - Tromsøs supportergruppe - og Klanen var godt atskilt under kampen..

Men Klanen hevder supporterne kun ble atskilt med en tynn tapebit. Forstår du at de reagerte på det?

- De synes kanskje det var for smalt merket, men vi hadde nok vakter på tribunen til at det ikke ville oppstå bråk. Jeg var på et møte i går med sikkerhetsfolk fra Vålerenga. Der ble det ikke diskutert noe rundt sikkerheten på tribunen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus