Meny

Toska nektet skyld i hasjsak

Toska nektet skyld i hasjsak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at politi under falsk identitet diskuterte hasjleveransene med David Toska på telefon, nektet hovedmannen bak NOKAS-ranet for alle beskyldninger da den såkalte Wonderboy-saken startet
Oslo (NTB-Peter Talos): I alt 14 personer sitter på tiltalebenken etter opprullingen av den omfattende hasjsaken. Bakgrunnen for avsløringen var at politiet høsten 2004, i forbindelse med NOKAS-etterforskningen, avlyttet flere telefoner de mente kunne ha forbindelse til ranet i Stavanger. Etter å fulgt med på en endeløs rekke av telefonsamtaler kunne politiet til slutt beslaglegge 762 kilo hasj som kom i to forskjellige transporter den 29. og 30. november 2004.

- Det klassiske i denne saken er at ting ikke går helt på skinner, sa aktor Geir Evanger under sitt innledningsforedrag, og pekte på at nettverket flere ganger forsøkte å få kjøpt og transportert hasj fra utlandet til Norge høsten 2004.

Ifølge påtalemyndigheten skal Danny Bungard ha vært nettverkets mann i utlandet og som hadde kontakten med selgerne. Hjemme i Norge satt et apparat klart til å ta imot stoffet. Andre er bare tiltalt for å ha skaffet til veie penger som skulle investeres i hasjen.

Bungard ble pågrepet sammen med David Toska i Spania i april året etter og har siden sittet fengslet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus