Toska nektet skyld i hasjsak

Toska nektet skyld i hasjsak
Toska nektet skyld i hasjsak
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at politi under falsk identitet diskuterte hasjleveransene med David Toska på telefon, nektet hovedmannen bak NOKAS-ranet for alle beskyldninger da den såkalte Wonderboy-saken startet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Peter Talos): I alt 14 personer sitter på tiltalebenken etter opprullingen av den omfattende hasjsaken. Bakgrunnen for avsløringen var at politiet høsten 2004, i forbindelse med NOKAS-etterforskningen, avlyttet flere telefoner de mente kunne ha forbindelse til ranet i Stavanger. Etter å fulgt med på en endeløs rekke av telefonsamtaler kunne politiet til slutt beslaglegge 762 kilo hasj som kom i to forskjellige transporter den 29. og 30. november 2004.

- Det klassiske i denne saken er at ting ikke går helt på skinner, sa aktor Geir Evanger under sitt innledningsforedrag, og pekte på at nettverket flere ganger forsøkte å få kjøpt og transportert hasj fra utlandet til Norge høsten 2004.

Ifølge påtalemyndigheten skal Danny Bungard ha vært nettverkets mann i utlandet og som hadde kontakten med selgerne. Hjemme i Norge satt et apparat klart til å ta imot stoffet. Andre er bare tiltalt for å ha skaffet til veie penger som skulle investeres i hasjen.

Bungard ble pågrepet sammen med David Toska i Spania i april året etter og har siden sittet fengslet. (©NTB)