Død mann valgt til ordfører i Norway

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da innbyggerne i den amerikanske småbyen Norway skulle velge hvem de ville ha til ordfører, valgte de en død mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var forrige tirsdag at innbyggerne i amerikanske Norway gikk til urnene for å bestemme hvem som skulle bli ordfører i byen.

Da alle stemmene var talt opp, var den suverene vinneren 71 år gamle John Malchine med 437 stemmer. Bare så synd da, at han døde to uker tidligere.

Dermed må kommunestyret selv avgjøre hvem som skal ta over jobben som ordfører i den amerikanske småbyen Norway, skriver avisen JS Online.

– De fleste som har stemt på Malchine har nok fått med seg at han er død, forteller rådmann Camille Cohen til avisen. Hun tror at grunnen til at den avdøde vinneren fikk så mange stemmer skyldes at velgerne ville vise sin takknemlighet overfor den tidligere ordføreren - samtidig som de viste sin støtte til det sittende bystyret.

Kevin Malchine, sønn av John Malchine, sier til avisen at familien ser på valgresultatet som et tegn på respekt for alt det faren gjorde gjennom femti yrkesaktive år i byen.

– Dette varmer vårt hjerte, uttalte han.

Ifølge rådmannen skal bystyret nå selv velge hvem som skal fungere som ordfører i småbyen de neste to årene.

– Jeg har vært her i seksten år, men dette er første gang jeg opplever at ordføreren velges på denne måten, forteller rådmann Camille Cohen.