Meny

Mot dødt løp i Øst-Timor

Mot dødt løp i Øst-Timor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiet Fretilins spådommer om at det ville vinne rent flertall i presidentvalget i Øst-Timor, har vist seg å være hule siden tre kandidater gjør det godt nok til at det må arrangeres en ny
Foto:
Opptellingen er i gang etter valget i Øst-Timor. Foreløpige resultater viser at det går mot dødt løp og ny valgomgang. Foto: Scanpix/Reuters/Lirio da Fonseca
Dili (NTB-DPA): De første resultatene av opptellingen viser at mange velgere har avvist kandidaten til regjeringspartiet i Sørøst-Asias fattigste land.

Tre kandidater, Fretilins Francisco Guterres, populært kalt Lu'Olo, statsminister José Ramos-Horta og opposisjonskandidaten og lederen for Det demokratiske partiet, Fernando Lasama de Araujo, ligger langt foran de øvrige fem som stilte opp i presidentvalget søndag.

Helikoptre, lastebiler, kurerer til fots og 90 hester ble tatt i bruk for å frakte stemmeurnene fra 700 valglokaler til hovedstaden.

Dersom Farol, et middelklassedistrikt som er hjemstedet til mange Fretilin-ledere, gir noen pekepinn, er det at det går mot en ny valgomgang med de to som får flest stemmer, som kandidater.

Guterres skrøt av at han ville få over halvparten av stemmene alene allerede i første omgang, men opptellingen viser at han i Farol får mindre enn halvparten av stemmene som Ramos-Horta får. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus