Meny

California kan innføre tilleggsskatt på store biler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Californias delstatsforsamling vurderer et forslag om å innføre en tilleggsavgift på opp til 15.000 kroner på de verste bensinslukerne for å subsidiere mer miljøvennlige biler.
Sacramento (NTB-DPA): Lovforslaget, som åpner for store tilleggsavgifter på biler som Hummer og Ford Expedition, er første gang California innfører regelrette straffetiltak for å redusere utslippene av drivhusgasser som fører til klimaendringer.

Hittil har tiltakene bestått av insentiver som rabatt for solcellepaneler og adgang til bussfeltet for hybridbiler.

Loven vil gjelde for nye biler, pickuper, varebiler og SUV-er fra 2011. Bilene skal rangeres etter hvor mye drivhusgasser de slipper ut.

Rundt 25 prosent av de mellomste bilene ville verken bli pålagt tilleggsavgift eller få rabatt. Men bilene med utslipp over gjennomsnittet vil måtte betale fra 100 til 2.500 dollar i avgifter, mens kjøpere av biler med mindre utslipp får en tilsvarende rabatt.

Forslaget er lagt fram av Ira Ruskin fra Silicon Valley. Det er allerede godtatt av transportkomiteen i delstatsforsamlingen og støttes av de fleste miljøorganisasjonene. (©NTB) 

Illustrasjonsfoto forside: Flickr.com 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus