Meny

Vårt Lands redaktør ble banket opp i kirken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefredaktøren for avisen Vårt Land, Helge Simonnes, ble langfredag slått ned i en katolsk kirke i Frankrike.

Vårt Land-redaktør Helge Simonnes ble langfredag slått ned i en kirke i Frankrike. (Foto: Scanpix)Vårt Land-redaktør Helge Simonnes ble langfredag slått ned i en kirke i Frankrike. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): - Jeg trodde min siste time var kommet, sier Simonnes til sin egen avis.

Han var på påskeferie i Lorgues i Provence, og hadde tatt turen innom en katolsk kirke på langfredag for å vente på kona som skulle komme senere.

Etter en stund dukket det opp en mann som satte seg i den tomme kirken. Først snakket mannen hyggelig til Simonnes, før han plutselig slo den norske avisredaktøren rett i gulvet.

- Han var fryktelig sterk, og spinkle meg hadde ikke mye å stille opp med. Jeg var sikker på at han skulle drepe meg, og jeg ropte alt jeg maktet om hjelp, sier Simonnes.

En person hørte ropene, og overfallsmannen fant ut at det var best å la være å slå og sparke mer. Simonnes ble sendt til sykehus, der han ble liggende til observasjon.

- Det var blind vold. Kredittkort og penger lå strødd på kirkegulvet, uten at mannen så ut til å bry seg om annet enn å denge løs på meg, sier Simonnes.

Det viste seg senere at voldsmannen nylig var utskrevet fra en psykiatrisk institusjon, og at han var kjent i den lille byen.

- Det var visstnok første gang han hadde vært voldelig. Da jeg kom ut av kirken, satt han på en fontene som om ingenting hadde skjedd, sier en medtatt Simonnes.

Sjefredaktøren kom hjem til Norge mandag, og kan ikke få fullrost fransk politi og helsevesen for måten han ble fulgt opp på. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus