Meny

102 personer drept i påsketrafikken i Spania

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

102 personer er så langt i påsken omkommet og 57 personer er alvorlig skadd i påsketrafikken i Spania. 12 av de døde omkom søndag og natt til mandag.
Igjen har påsketrafikken i Spania krevd mange dødsfall. I løpet av den siste uken har 102 personer blitt drept og 57 personer alvorlig skadd, mens 34 personer er lettere skadd i til sammen 80 trafikkulykker på de spanske veiene. Det melder den kanariske avisen Canarias7.

12 av de drepte omkom natt til søndag i til sammen ni trafikkulykker og her ble i tillegg 12 personer til dels alvorlig skadd.

Til tross for de høye tallene, er dette en liten nedgang i antall trafikkdrepte, sammenlignet med påsken, 2006 da totalt 104 personer omkom i trafikken.

Årsaken til de mange dødsulykkene på de spanske veiene i påsken er en kombinasjon av høy hastighet, alkoholpåvirkede førere og uoppmerksomme sjåfører, melder trafikketaten til politiet Guardia Civil.

Det er ennå én dag igjen av den spanske påskeferien. Politiet frykter nå at antall trafikkdrepte og skadde vil øke i løpet av mandag.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus