Meny

Nordmenn liker ikke å vise seg fram i badebuksa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn, særlig kvinner, kvier seg for å bruke badetøy på stranden, viser en undersøkelse som InFact har gjort for VG.

(Illustrasjonsfoto: SCANPIX)(Illustrasjonsfoto: SCANPIX)

Oslo (NTB): Ifølge undersøkelsen kvier over 20 prosent av de spurte seg for å bruke bikini eller shorts på stranden. Litt over 13 prosent av mennene synes det er enten ganske eller svært ukomfortabelt, mens hele 30 prosent av kvinnene svarer det samme.

Flertallet av mennene, nesten 65 prosent, synes derimot det er greit å vise seg i bare shorts på stranden.

Samtidig svarer over 37 prosent av mennene at de er komfortable med å vise seg nakne eller i bare undertøyet på treningssenteret og i svømmehallen. Nesten like mange menn misliker tanken på å gjøre dette, mens 40 prosent av kvinnene er svært eller ganske ukomfortable med å vise seg nakne eller i undertøyet.

- Undersøkelsen viser at det rådende kroppssynet i dagens samfunn går radikalt utover livskvaliteten til mange mennesker, sier Sigmund Loland, som er rektor og professor ved Norges idrettshøyskole. Han har blant annet forsket på kroppssyn.

Han mener vår moderne tid er blitt ekstremt visuell.

- Den veltrente, unge kroppen fra fitnessmagasinene fremstår som et ideal for mange. Nå er kroppen blitt et redskap for å fremme en bestemt identitet, og da sliter vi jo. Nå brukes kirurgi og doping for å forme bestemte kropper, og det er trist å se hvor mye tid og energi enkelte mennesker bruker på å tenke på hvordan kroppen ser ut, sier professoren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus