Meny

Regjeringen klar med ny badestrand i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sommeren får Oslos befolkning og andre tilreisende ta i bruk en splitter ny badestrand og et oppgradert friområde på Bygdøy. Området tilhørte tidligere Kongsgården og er i dag hjemsted for 400 fri

I 2005 kjøpte regjeringen den nå avdøde Svein Erik Bakkes villa og strandlinje. Strandlinjen ble beholdt, mens regjeringen året etter solgte eiendommen. Nå skal pengene brukes til å sikre enda en ny strandlinje på Bygdøy. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)I 2005 kjøpte regjeringen den nå avdøde Svein Erik Bakkes villa og strandlinje. Strandlinjen ble beholdt, mens regjeringen året etter solgte eiendommen. Nå skal pengene brukes til å sikre enda en ny strandlinje på Bygdøy. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Oslo (NTB): Regjeringen forsøker seg på nytt med å tilby strandlinje til allmennheten. Nå vil regjeringen bruke 15 millioner kroner fra salget av Bakke-villaen på Bygdøy til å ruste opp Bygdøy Sjøbad, skriver VG.

Bygdøy Sjøbad tilhørte tidligere Kongsgården, og skal til sommeren stå klart med ny badestrand og et oppgradert friområde.

- Vi skal gjøre området mer tilgjengelig for allmennheten. Det kommer til å bli et supert strandområde for Oslos befolkning, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).

Samtidig har regjeringen sagt opp en gammel festeavtale med Sjøsenteret Killingen, som driver småbåtverft samt 100 båtplasser på Bygdøy og 400 plasser på den lille øya Killingen i Indre Oslofjord. Fornyingsdepartementet har parallelt med dette pålagt Kongelig Norsk Seilforening (KNS) å legge ut en ny brygge med 100 båtplasser.

Dermed blir 400 båteiere stående igjen uten plass. De må seile sin egen sjø fra 1. mai. Også kong Haralds seilbåt «Fram XV» må fjernes.

Advokat Christopher Borch i advokatfirmaet Thommessen utelukker ikke at striden mellom regjeringen og Sjøsenteret Killingen kan ende i retten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus