Meny

Får kjeft for å selge sine historier

Får kjeft for å selge sine historier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske medier står klare med pengene etter at de 15 britiske soldatene har fått lov til å selge sine historier om tiden i iransk fangenskap.

Bilde:

Faye Turney på Heathrow etter at hun ble løslatt fra iransk fangenskap. Foto: REUTERS / Stephen Hird / Scanpix.

Soldatene, som tilbrakte 13 dager i Irans forvaring, har fått det britiske forsvarsdepartementets (Ministry of Defence, MoD) velsignelse til å ta betalt for å selge sine historier eksklusivt til medier.

Normalt har ikke engelske soldater lov til å ta betalt for eksklusive rettigheter for historier, men denne gangen har MoD besluttet å gjøre et unntak på grunn av sakens "eksepsjonelle omstendigheter."

Det forventes at det 26-årige kvinnelige gisselet Faye Turney vil dra i havn mest penger, og det sies at hun har solgt historien sin til en avis og en tv-stasjon for 150.000 pund, som utgjør nesten 1,9 millioner norske kroner.

Den engelske sjefen for FN-styrkene i Bosnia, Bob Stewart, sa til Sunday Times at MoD har gjort en militær katastrofe om til et tv-show. - De løslatte gislene oppfører seg som stjerner i et reality-show.

Rose Gentle, som mistet sin sønn i Irak, sa til Sunday Times: - Dette er galt og jeg synes ikke MoD skulle tillate dette. Ingen av foreldrene som har mistet sine kjære i Irak har solgt sine historier.

Det er forventet at de 15 soldatene vil kunne tjene 250.000 pund (3,1 millioner kroner) på å selge historiene sine til mediene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus