Meny

Kirkeklokker gikk amok

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkeklokkene begynte plutselig å ringe i Sande kirke i Vestfold natt til 1. påskedag, og politiet ble nedringt av naboer som lurte på hva som skjedde.

Det var klokken 3 natt til søndag at kirkeklokken begynte å ringe.

- Den ringte i halvannen time før den ble brakt til stillhet. I mellomtiden mottok vi mange klager fra folk i området rundt kirken, opplyser operasjonsleder Knut Larsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet stoppet kirkeklokken av seg selv etter å ha dratt naboene ut av nattesøvnen. Årsaken til at kirkeklokken plutselig slo seg løs, er ukjent.

- Klokkene programmeres slik at de ringer automatisk. Det kan være både menneskelig og teknisk svikt. Vi vil kontakte leverandøren av utstyret over påske, sier kirkeverge Carsten Furuseth i Sande kommune til NTB.

Han vil nå spare naboene til kirken for mer ringing 1. påskedag.

- Egentlig skulle vi ringe igjen en hel time mellom ti og elleve i forbindelse med gudstjenesten. Men nå vil vi være litt greie, og kommer bare til å ringer i fem minutter. Vi har jo allerede ringt den timen vi skal 1. påskedag, humrer kirkevergen, som håper på godt oppmøte på søndagens gudstjeneste. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus