Meny

Fra bunnstrid til medalje

Fra bunnstrid til medalje

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år sliter Tromsø i bunnen av Tippeligatabellen. I år tror supporterne det blir kamp i motsatt ende av tabellen. - Med maks utteling ser vi ikke bort i fra medalje, sier Isberget til ABC Nyheter.

Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med- og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.

Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeligalags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.

I dag tar vi for oss Tromsøs supporterklubb, Isberget.

Her er noen betraktninger fra Isberget rett før seriestart:

1- Hvilken plassering havner dere på i år?
Etter to sesonger hvor vi har havnet i bunnstriden, tror de fleste TIL-supportere nå på en bedre sesong. Tipper vi havnet mellom 4. og 7. plass. Med maks utteling ser jeg ikke bort i fra medalje, men da skal det meste klaffe.

2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?
Har flere rutinerte spillere i troppen. Men vanskelig å komme utenom Ole Martin Årst. Han kom tilbake og var med å redde klubben fra nedrykk i '03. Han har flere ganger uttalt at ingenting kan lokke ham bort fra Tromsø igjen. Slikt setter supportere pris på.

3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?
Douglas Sequeira fra Costa Rica og Joel Lindpere fra Estland stilles det forventninger til. Sequeira kan bli den sjefen TIL manglet på midten i fjor, mens Lindpere forhåpentligvis er den kantspilleren TIL har lett etter i lang tid.

4 - Hvem av de forsvunnede spillerne vil bli mest savnet?

Roar Christensen i sin rolle som klubbspilleren som alltid ga alt for laget.

5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?

Vi er storfornøyd med de spillerene klubben har. Skal vi drømme kan vi jo si Rosenborgs Marek Sapara.

6 - Hvem av årets trenere får første sparken?

Mons Ivar Mjelde skal vel helst ha suksess fra sesongstart for å unngå ett voldsomt press på seg fra Brann-supporterne. Tipper han sparkes først.

7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?

Vanskelig å si. Vi prøver å fokusere mest mulig på eget lag. Men Steffen Iversen er vel ikke populær så mange andre plasser enn i Trondheim

8 - Slik tror Isberget tabellen ser ut ved sesongslutt.
1. Rosenborg
2. Vålerenga
3. Tromsø
4. Lillestrøm
5. Brann
6. Lyn
7. Stabæk
8. Start
9. Strømsgodset
10. Fredrikstad
11. Viking
12. Odd Grenland
13. Aalesund
14. Sandefjord

Topplagene sier seg selv. Rosenborg virker å ha den sterkeste stallen. I bunnen vil Aalesund slite som vanlig når de er i toppdivisjonen. Sandefjord får merke at andre året alltid er vanskeligere enn det første.

Les andre supportermeninger her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus