Meny

Mexicansk TV-reporter drept etter kritisk innslag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Acapulco-korrespondenten til Mexicos største TV-kanal, Televisa, ble skutt og drept kort etter at et TV-innslag som var kritisk til guvernøren i delstaten, var sendt fredag kveld.
Amado Ramírez ble skutt av to væpnede menn som ventet på ham ved bilen hans. Han døde på trappa til et hotell like ved etter at han prøvde å rømme, ifølge politiet.

Episoden skjedde rett ved hovedplazaen i byen som var full av turister og lokale innbyggere som hadde vært på gudstjeneste i byens katedral på langfredag.

Ramírez' program fredag kveld inneholdt kritikk av guvernøren i delstaten Guerrero, Zeferino Torreblanca. Det er uklart om programmet var motivet for drapet.

Mexico er blitt det farligste landet for journalister på den vestlige halvkule. Bare siden oktober i fjor er sju journalister drept av narkotikabander. Dessuten har to forsvunnet, og åtte har mottatt dødstrusler. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus