Meny

Aqua-låt kåret til en av verdens dårligste

Aqua-låt kåret til en av verdens dårligste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske musikkbladet Blender har kåret Aquas kjempehit «Barbie Girl» til en av historiens dårligste låter. Men både Madonna, Paul McCartney og Stevie Wonder gjør det verre.

foto: Scanpix Norske Lene Nystrøm ble verdenskjent som Aqua-vokalist.
Den dansk-norske gruppas kjempehit fra 1997 havner på 33. plass på Blenders liste over verdens 50 dårligste poplåter.

- Brilliant idé: Ta et stykke barneleketøy og gjør det om til en skrudd seksuell fantasi (Kiss me here, touch me there), lyder begrunnelsen.

- Det er mulig at Lene Nystrøms heliumstemme høres grei ut på Lene Nystrøms morsmål norsk, men på engelsk blir det helt feil, mener Blenders nådeløse dommere.

Tidenes verste poplåt var det gruppa Starship som sto for med «We Built This City» som herjet hitlistene i 1985, mener Blender.

Selv om Aqua, som ble oppløst i 2001, sikkert kunne vært Blenders omtale foruten, kan de tidligere medlemmene le hele veien til banken.

«Barbie Girl» er tidenes mestselgende skandinaviske pop-singel, og med til sammen 28 millioner solgte plater er Aqua den mest suksessrike popgruppen Danmark noensinne har fostret, skriver Politiken.

En liten trøst er det sikkert også at både Madonnas «American Life», Paul McCartney og Stevie Wonders «Ebony and Ivory», Bette Midlers «From a Distance», Puff Daddys «I'll Be Missing You», The Doors «The End» og Europes «The Final Countdown» ifølge Blender er enda dårligere enn «Barbie Girl». (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus