Redningspatrulje måtte grave seg ned

Artikkelen fortsetter under annonsen

En patrulje fra Norsk Folkehjelp måtte grave seg ned og selv tilkalle hjelp da de var på vei hjem fra et oppdrag i Rana natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Patruljen på tre menn dro ut på et oppdrag ved 19-tida for å hjelpe noen hyttefolk, men fikk problemer med været da de var på vei tilbake til Norsk Folkehjelps hytte i fjellområdet ved Kaldvatnet i Rana kommune.

Det var sterk vind og snøfokk, og redningspatruljen gjorde det eneste riktige: De gravde seg ned.

- Etter ei stund løyet været, og patruljen ville ta seg videre, men så streiket snøscooteren, sier operasjonsleder Mette Varem i Helgeland politidistrikt til NTB.

Klokka var nå blitt nærmere 4 på natta, de tre redningsfolkene frøs og valgte da å tilkalle hjelp. Både kolleger fra Norsk Folkehjelp og fra «konkurrenten» Røde Kors ble kalt ut. Men ved 7-tida lørdag morgen kom meldingen om at patruljen hadde greid å ta seg fram til ei hytte på egen hånd, til fots i snøen.

Da hadde de vært ute i tolv timer. På morgenkvisten melder Hovedredningssentralen Nord-Norge at været i området har roet seg betraktelig. Dermed får både Norsk Folkehjelp og Røde Kors trolig en velfortjent hvilepause. (©NTB)