Meny

Britisk utsending skal møte Haniyeh

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk generalkonsul skal torsdag møte palestinernes statsminister Ismail Haniyeh fra Hamas i et forsøk på å få frigitt en kidnappet britisk journalist.

En britisk generalkonsul skal torsdag møte palestinernes statsminister Ismail Haniyeh (bildet) fra Hamas. Foto: Reuters / ScanpixEn britisk generalkonsul skal torsdag møte palestinernes statsminister Ismail Haniyeh (bildet) fra Hamas. Foto: Reuters / Scanpix

Jerusalem (NTB-Reuters): EU har tidligere varslet at det ikke er aktuelt å ha kontakt med politikere fra Hamas såfremt den islamistiske gruppen ikke oppfyller internasjonale krav.

Britiske myndigheter mener imidlertid at torsdagens møte ikke er et brudd med denne linjen.

- Dette er bare for å diskutere kidnappingen. Det representerer ikke en endring i den politiske linjen, sier en britisk diplomat.

Møtet mellom Haniyeh og generalkonsul Richard Makepeace finner sted på Gazastripen. BBC-journalisten Alan Johnston ble kidnappet 12. mars. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus