Meny

Thailand sperrer YouTube

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailands militærstøttede kuppregjering har sperret tilgangen til YouTube, fordi noen har lagt ut et klipp som driver gjøn med kong Bhumibol Adulyadej.

Bangkok (NTB): Det 44 sekunder lange klippet viser manipulerte bilder av monarken, akkompagnert av den thailandske nasjonalsangen, skriver The Times.

- Vi har bedt YouTube om å fjerne klippet, men de samarbeider ikke. Dersom de fjerner klippet skal vi vurdere å oppheve forbudet, sier en talsmann for kommunikasjonsdepartementet i Bangkok.

De kongelige nyter nærmest guddommelig status i Thailand, og majestetsfornærmelse er brudd på straffeloven og straffes hardt.

En som smertelig fikk erfare dette, var den 57 år gamle sveitseren Oliver Rudolf Jufer som nylig ble dømt til ti års fengsel etter å ha spraymalt plakater med bilde av kongen.

Strafferammen for denne majestetsfornærmelsen var hele 75 år, men domstolen fant det formildende at det skjedde i fylla. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus