Løslatte briter på vei hjem fra Iran

Løslatte briter på vei hjem fra Iran
Løslatte briter på vei hjem fra Iran
Artikkelen fortsetter under annonsen

De 15 britiske marinegastene som har vært holdt fanget i Iran, ble torsdag morgen satt på et passasjerfly hjem til London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
De britiske marinegastene har takket Iran for den gode behandlingen de har fått etter at de ble tatt til fange i Persiabukta for snart to uker siden. Torsdag ble de satt på et fly hjem til Storbritannia etter å ha mottatt gaver fra president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: Reuters / Morteza Nikoubazl / SCANPIX

Teheran (NTB-Reuters): Britene ble eskortert til flyplassen i Teheran av den iranske revolusjonsgarden, som tok dem til fange i Persiabukta 23. mars. Før de gikk om bord på flyet, mottok de gaver fra iranske myndigheter.

Storbritannias ambassadør i Teheran, Geoffrey Adams, var til stede på flyplassen, men han ville ikke uttale seg til pressen.

De 15 ble tatt til fange innerst i Persiabukta, ved munningen av Shatt al-Arab-elven på grensen mellom Iran og Irak. Iran hevdet at britene befant seg i iransk farvann, men britiske myndigheter hevdet at de var på patrulje i irakisk farvann.

Etter nesten to uker med hissig ordkrig og diplomatisk tautrekking kunngjorde Irans president Mahmoud Ahmadinejad onsdag at de britiske fangene ville bli løslatt.

- Selv om vi står fast på våre rettigheter, vil disse soldatene bli benådet, og vi tilbyr det britiske folk soldatenes frihet, sa Ahmadinejad. (©NTB)