Meny

Livredde norske fans i blodig tribuneslagsmål

Livredde norske fans i blodig tribuneslagsmål

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 50 sjokkerte norske fans sto midt i kaoset da politi og Manchester United-fans barket sammen på Olympiastadion i Roma. - Blodet fløt! Folk var livredde, sier Steinar Madsen fra Manchester United
Foto:
Italiensk politi gikk løs på Manchester United-fansen under gårsdagens kamp i Roma. (Foto: REUTERS/Tony Gentile / Scanpix)

Espen Tvedt (ABC Nyheter): 53-åringen fra Bergen er web-redaktør for Manchester Uniteds norske fanklubb, og har fulgt favorittlaget i England og ute i Europa i flere tiår.

- Jeg har vært med på mye rart på fotballbaner, men dette er noe av det verste jeg har sett, sier Madsen.

- Politiet oppførte seg som fascister, det virket som om de bare ventet på en anledning til å banke løs på den engelske fansen.

Tilfeldige ofre

Bråket begynte da Roma tok ledelsen 1-0 i mesterligaoppgjøret mot Manchester United. Roma-fansen løp bort til gjerdet som skiller hjemme- og bortefansen for å håne gjestene - United-fansen gjorde det samme, og da plastflaskene begynte å hagle fra begge sider gikk politiet til aksjon.

- Sto du i veien for politiet ble du slått rett i bakken. Politiet slo løs på alt og alle på vår side av gjerdet, forteller Madsen.

- Det er en del eldre mennesker med oss på denne turen. De ble livredde - mange gråt i pausen, legger han til.

- Ingen skadde nordmenn

Madsen var fortsatt på Olympiastadion da ABC Nyheter snakket med ham i natt.

- Vi må vente her i 90 minutter. De sier det er for vår egen sikkerhet, forklarer han og beroliger engstelige nordmenn med venner på tur til Roma.

- Så vidt jeg har oversikt over er ingen norske skadet, men det er bare flaks at dette gikk så bra som det gjorde. Det brøt ut panikk da politiet slo vilt rundt seg. Vi ble presset sammen. Dette kunne endt med katastrofe, og det er dessverre ikke første gang italiensk politi går berserk, sier den opprørte 53-åringen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus