Meny

Supportermeninger før sesongstart

- Håland og Nilsson ville blitt superpar

- Håland og Nilsson ville blitt superpar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sørlandet drømmer de om en ny svensk midtstopper, Pelle Nilsson. - Han ville vært en perfekt makker til Atle Roar Håland, og ville dannet Tippeligaens beste midtstopperpar.

Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med- og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.

Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeligalags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.

I dag tar vi for oss Starts supporterklubb, Menigheden.

Dette mener ABC Nyheter om Menigheden:

Ingen er mer entusiastiske enn Menigheden til å heie på eget lag - vel å merke når sola skinner. Ved regnvær holder kristiansandsfolket seg borte fra stadion. Men nå kan det bli andre takter. Splitter nye Arena Sør skal sørge for at Start igjen skal være med å kjempe om gullet.

Skuffelsen var stor da laget tapte på målstreken mot Vålerenga for halvannet år siden. Aldri har et lag vært så nære å vinne seriegull, uten å klare det.

Menigheden skal ha mye av æren for at Doffen, Strømstad og resten av Starts «unggudder» tok en sterk sølvmedalje opprykkssesongen 2005.

Så gjenstår det å se om Menigheden klarer å løfte laget tilbake der de hører hjemme, på toppen av norsk fotball.

Her er noen betraktninger fra Menigheden rett før sesongen starter 9. april.

1- Hvilken plassering havner dere på i år?
Klubbens uttalte mål er topp 4 og spill i Europa. Med tanke på tidenes overgangsbudsjett, hele 15 millioner, en trener med god tid til forberedelser, som har uttalt at han er fornøyd med spillermaterialet forventer vi en plassering i toppen. En plass blant de tre beste er derfor ei naturlig målsetning for supporterne.

2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?
Atle Roar Håland er en uvurderlig bærebjelke i laget. Som kaptein og med sin klokskap sprer han en ro og trygghet over hele linjen. Håland setter standarden rett og slett! Som tidligere trener, Tom Nordlie, uttalte: ”Atle er den eneste i troppen jeg ikke diskuterer med, fordi han er klokere enn meg.” Kom til klubben foran 2004-sesongen, og tegnet i 2006 en forlenget avtale ut 2010. Selv om flere klubber var ute etter Håland, spesielt Rosenborg som var meget konkrete, valgte han altså å bli i Start. Det gir han en høy stjerne hos oss. Den viktigste enkeltspilleren, selv om han ikke skaper mye blest rundt seg selv.

3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?

Anthony Annan, en spiller som kommer til å ta Tippeligaen med storm. Kom til klubben fra en tilværelse i Ghana, tatt ut til landskamp mot Brasil og har en teknikk og et overblikk få andre spillere har. Har fått med seg kone og barn til Norge, behersker engelsk og har ikke hatt noen problemer med å tilpasse seg det norske miljøet.

4 - Hvilken av de forsvunnede spillerne vil bli mest savnet?
Marius Johnsen vil bli savnet mest, da han per dags dato ikke er erstattet i troppen. Kommer til å ha store problemer på venstrebacken, da vi enda ikke har brukt vår antatt erstatter på plassen.

5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?

I utgangspunktet Tippeligaens beste venstreback, da vi for øyeblikket ikke har noe venstreback. Men samtidig har vi to langtidsskada midtstoppere, og som Tippeligaens beste spiller, ville nok valget falt på Per Nilsson. Han ville vært en perfekt makker til Atle Roar Håland, og de ville dannet tippeligaens beste midtstopperpar.

6 - Hvilken av årets trenere får først sparken?
Grønhagen i Fredrikstad henger nok i en tynn tråd. Som tabelltipset vårt viser er vi ikke sikre på stallen til FFK, og med ny stadion og et kravstort publikum i Fredrikstad kan veien til porten bli kort.

7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?

Morten Berre er nok en av de spillerne som er minst likt, faller lett, overspiller og er direkte usympatisk. Ikke at vi ønsker spillere som ikke blør for drakta, men det må ikke gå over i det latterlige.

8 - Slik tror Menigheden tabellen vil se ut ved sesongslutt.
1. Rosenborg
2. Brann
3. Start
4. LSK
5. Vålerenga
6. Viking
7. Stabæk
8. Strømsgodset
9. Lyn
10. Tromsø
11. Odd Grenland
12. Sandefjord
13. Aalesund
14. Fredrikstad

De to øverste lagene har de sterkeste stallene og vil skille seg noe ut. Bak dem vil det bli i hvert fall syv lag som kjemper om 3. og 4. plassen. Nedrykksstriden blir jevn også i år, Aalesund rykker nok rett ned igjen, Fredrikstad vil også gå ned på grunn av manglende forsterkninger og at de har mistet viktige spillere. Sandefjord vil få en tøff andresesong, men berger kvalikkplassen.
Vi kommer nok også til å se en tippeliga som blir jevnere og jevnere, flere og flere lag tar steg opp med nye arenaer og pengene sitter løsere. Vi går mot en sesong hvor man endelig har flere lag som stiller på lik linje med RBK angående økonomi og forsterkninger. Vi gleder oss enormt i sør!

Les andre supporterbetraktninger her.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus