Meny

Fire skiløpere savnet ved Sulevatnet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper søkte onsdag kveld etter fire skiløpere som er strandet i fjellet mellom Sulevatnet og Tyin på grensen mellom Sogn og Fjordane og Oppland.
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Skiløperne - to menn og to kvinner i 50-årene - meldte selv fra via mobiltelefon om at de hadde fått problemer. Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) ble varslet i 17.30-tiden.

- De var blitt overrasket av dårlig vær. De har ikke provianter for utstyr for å overnatte, men er godt kledd. De sa at de ville forsøke å grave seg ned, eller grave fram en levegg, sier vakthavende redningsleder Terje Langås ved HRS.

Tre skuterpatruljer søkte etter de fire savnede onsdag kveld. Skituristene skulle gå fra Sulebu til Breistølen langs en merket løype da de ble stoppet av dårlig vær.

- Letemannskapene tror de vet hvor de fire er, og letingen foregår nå i området som ligger i Sogn og Fjordane. Det er svært dårlig vær, med mye vind og snøfokk, men letingen vil fortsette utover natten, sier Langås til NTB.

Syv ble funnet i Nordland

Syv personer ble meldt savnet på Saltfjell et i Nordland i 18-tiden onsdag, men disse er nå kommet til rette.

En snøskuterpatrulje fant onsdag kveld de savnede i god behold på ei hytte.

- De ble funnet rett før kl. 21 på Bjøllåvasstua. I god behold, med mye mat, sier politibetjent Espen Fagervoll i Salten politidistrikt til NTB.

Samtidig har 50 biler med 150 personer kjørte seg fast under kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda onsdag ettermiddag. To kolonner, en som fra vest og en fra øst sitter fast på fjellet.

50 biler værfast
Et trafikkuhell i den ene kolonnen førte til at flere biler som kom etter kjørte seg fast i snøen. Det var dårlig vær med svært lite sikt i området onsdag kveld. Riksvei 7 over Hardangervidda ble senere stengt på grunn av uværet.

Onsdag kveld var alle samlet ved Halne Fjellstove i Eidfjord. Vegtrafikksentralen opplyser at brøytesjåfører har vært oppe i fjellet for å se an forholdene. De håper at bilistene kan kjøre videre i løpet av kvelden eller natta. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus