Meny

- Drapsmannen tilbudt 100.000 kroner

- Drapsmannen tilbudt 100.000 kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som drepte Inger Johanne Apenes i 1978 ble tilbudt mer enn 100.000 kroner for bli intervjuet.
Begge fotos: Scanpix

Forsidebilde:  Advokat Harald Otterstad mener tilbudet er til å spy av. Presseforbudet mener det er forkastelig.

Bilde i saken: Inger Johanne Apenes ble knivdrept av en 13-årig innbruddstyv i dette huset i Fredrikstad.

Det sier 42-åringens forsvarer, Harald Otterstad, til NRK.

- For en historie uten bilde, ville han få minimum 30.000 kroner. Hvis han i tillegg stilte opp på bilder skulle han få nærmere 100 000 kroner - og kanskje mer enn det, forteller Otterstad.

Advokaten vil ikke ut med hvilket medium som skal ha kommet med tilbudet, men bekrefter at det ikke dreier seg om en dagsavis.

- Jeg føler jeg kanskje skylder en del aktører i mediemarkedet en presisering om at det ikke er en dagsavis som har henvendt seg til meg med et slikt tilbud, sier Otterstad.

Drapsmannens advokat sier han er sjokkert over fremgangsmåten, og at et slikt tilbud er til å spy av.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sa tidligere i dag at det er helt forkastelig dersom medier har tilbudt mannen penger for å avsløre sin identitet, og oppfordret advokat Otterstad til å fortelle hvor store beløp det dreier seg om.

- Hvis dette er riktig, er vi kommet farlig nær en form som smaker av bestikkelse for å få en person til å gjøre noe vedkommende åpenbart ikke ønsker, sa Kokkvold til NTB.

Inger Johanne Apenes' drapsmann var 13 år da han drepte henne 6. mai 1978. 42-åringen ønsker selv å fortsette sitt tilsynelatende normale liv med familie og jobb.

- Hvis det i Apenes-saken viser seg å være andre medier enn dem vi normalt karakteriserer som kjendisblad som har tilbudt penger, blir saken enda mer alvorlig, sa Kokkvold.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus