Meny

Får ikke lage diamant av sin avdøde far

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysk bestemor satte foten ned da barnebarnet ville lage diamant av sin avdøde far.

En tysk nittenåring ville lage diamant av asken etter sin avdøde far. Men bestemor sa nei. Foto: Lifegem.En tysk nittenåring ville lage diamant av asken etter sin avdøde far. Men bestemor sa nei. Foto: Lifegem.

Tingretten i tyske Wiesbaden har nektet en nitten år gammel jente å lage diamant av sin avdøde far. Jenta hadde ytret ønske om å ta med asken etter sin far til et firma i Sveits som har spesialisert seg på å lage syntetiske diamanter av kremasjonsaske.

Men retten bestemte seg heller for å gi medhold til den 86 år gamle bestemoren som var sterkt i mot ideen om å gjøre sønnen sin om til en diamant, melder Reuters.

– Datteren til avdøde klarte ikke skaffe til veie tilstrekkelig bevis for at det var avdødes ønske å bli gjort om til en diamant, uttalte retten i sin kjennelse.

Retten slo likevel fast at datterens ønske veide tyngre enn bestemorens ønske, men understreket at deres kjennelse var nødt til å basere seg på avdødes ønske.

Å lage en diamant av kremasjonsaske er en omfattende og tidkrevende prosess. Først kreves det at man skiller ut karbon fra asken etter den kremerte kroppen.

Dernest blir karbonet varmet opp til ekstremt høye temperaturer, slik at karbonet omgjøres til grafitt. Denne grafitten blir dernest satt i en diamantpresse som etterlikner de voldsomme naturkreftene - varme og press.

Jo lenger tid den er under press, dess større blir rådiamanten. Syntetiske diamanter har blitt laget av karbon siden midten av femtitallet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus