Meny

Likene flyter utenfor kysten av Marokko

Likene flyter utenfor kysten av Marokko

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daglig plukker marokkanske fiskere opp lik av illegale afrikanske immigranter. Minst 3000 druknet på vei til Kanariøyene i fjor.
Foto:
REUTERS / Andrea Comas / Scanpix

Det ifølge beregninger gjort av den kanariske regjeringen i samarbeid med spansk Røde Kors og mauritanske Røde Halvmåne, melder canariposten.com.

Nå frykter myndighetene at tallet i realiteten er mye høyere, for marokkanske fiskere finner daglig lik flytende i havet. De fleste er flyktninger som har druknet, fordi de små båtene de reiser i har forlist like etter at de har forlatt det afrikanske kontinent.

Marokkansk mafia står bak denne menneskesmuglingen, og det finnes ingen oversikt over hvor mange båter som er sendt fra Vest-Afrika til Kanariøyene med afrikanske flyktninger. Derfor vet heller ingen hvor mange av båtene som har forlist underveis.

De fleste av likene som fiskerne har plukket opp fra vannet er funnet i området mellom Agadir og Tan Tan, sør i landet.

På grunn av byråkratiet i Marokko, velger mange fiskere å la likene bli liggende i vannet i stedet for å kontakte myndighetene, fordi det vil ta mye tid og skape for mange problemer for fiskerne.

Totalt kom 31.000 illegale afrikanske immigranter til Kanariøyene i 2006.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus