Norge med kniven på strupen

Norge med kniven på strupen
Norge med kniven på strupen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig natt for de norske curling-gutta, som tapte begge sine VM-kamper. - Nå må vi vinne resten, enkelt og greit, sier Thomas Due til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Det norske laget i desember 2006. (Foto: REUTERS/Sebastian Derungs (SWITZERLAND) /Scanpix)

Espen Tvedt / ABC Nyheter: VM-favoritt Canada ble som ventet for sterke for skip Thomas Ulsruds gutter.

- Vi hang ok med midtveis, men klarte ikke å utnytte de mulighetene vi fikk, og ga opp på 4 - 8 i 9 periode, sier Thomas Due til ABC Nyheter.

Dermed kunne hjemmepublikum i gigantiske Rexall Place i Edmonton feire VM-favorittenes sjuende strake seier i dette mesterskapet.

Uheldige mot Frankrike

Norge var soleklare favoritter foran nattas andre kamp - men mot Frankrike gikk det meste galt.

- Vi hadde god kontroll etter sjuende periode, men vi rota det til i den åttende. Ulsrud slo en fransk stein inn i boet, de vant perioden med tre poeng, og dermed hadde vi i realiteten tapt. For dårlig og kjempesurt, sier Thomas Due.

Norge tapte kampen 7-9, og står nå med 4 tap på sju kamper. Ingen har noen gang tatt seg til sluttspillet i VM med mer enn 4 tap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Må vinne resten

Det norske VM-laget som besår av Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Thomas Due, Jan Thoresen og Thomas Løvold møter Korea og Finland i natt, og Tyskland og Danmark i morgen.

- Vi har kniven på strupen, og må vinne resten. Så får vi håpe det holder til å nå sluttspillet, sier Thomas Due, som innrømmer at målet om VM-finale nå henger i en syltynn tråd.