Meny

Sponheim tar nytt oppgjør med Thommessen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Lars Sponheim kritiserer partikollega Olaf Thommessen for manglende stayerevne.

Venstre-leder Lars Sponheim. Foto: Venstre/Audun HalaasVenstre-leder Lars Sponheim. Foto: Venstre/Audun Halaas

Finse (NTB): Lars Sponheim ble utfordret av den politisk uerfarne Olaf Thommessen i 2004 og mange kalte striden en brannfakkel i regjeringen. Sponheim mener Thommessen viste manglende stayerevne ved å si nei til plass på Stortinget den gang.

- I det ene øyeblikket skulle han bli partileder og i det neste var det ikke aktuelt å være på Stortinget. Det undret oss litt, sier Sponheim til Dagens Næringsliv. Han sier også at Thommessen aldri ble vurdert som aktuell som statsråd i Bondevik II-regjeringen.

Venstre-lederen sier videre at han ikke ser på Thommessen som kronprins i partiet.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg mener det er mange som åpenbart både har ambisjoner og er kvalifisert - mange flere enn de som springer til avisen og forteller det, sier Sponheim.


Sponheim utelukker imidlertid ikke at Thommessen kan være en av flere kronprinser.

- Men at det er et spørsmål om når jeg skal gå av og han skal overta, det er jeg helt sikker på at han bare kan glemme. Han har et veldig langt løp foran seg, og skal overbevise mange, og kommer til å ha mange konkurrenter som nok har et bedre utgangspunkt, for å si det sånn, fortsetter Venstre-lederen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus