Meny

Tilsto for faren året etter drapet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i 1979 fortalte den da 14 år gamle gutten til sin far at det var han som hadde drept Inger Johanne Apenes året før.

Huset i Heibergsgate i Gamlebyen hvor Inger Johanne Apenes ble drept i 1978. Politiet har fått en tilståelse i den nær 30 år gamle saken og regner den som oppklart. Foto: Jan Tore Glenjen / Fredrikstad BladHuset i Heibergsgate i Gamlebyen hvor Inger Johanne Apenes ble drept i 1978. Politiet har fått en tilståelse i den nær 30 år gamle saken og regner den som oppklart. Foto: Jan Tore Glenjen / Fredrikstad Blad

Fredrikstad (NTB): - Det var allerede i 1979 sønnen min mer eller mindre plutselig sa at det var ham som hadde tatt livet av fru Apenes. Den gangen var han bare 14 år og jeg kunne ikke med min beste vilje tro at dette var sant. Derfor valgte jeg å slå meg til ro med at opplysningene han kom med var ren skjær sprøyt. Ja, dette måtte være en oppdiktet fantasihistorie, sier faren til den nå 42 år gamle gjerningsmannen til Demokraten.

Sønnen trakk tilbake tilståelsen kort tid etter, men faren klarte aldri å forsone seg med at sønnen bare hadde diktet opp en historie. I fjor høst tipset han politiet.

- Jeg gikk til politiet med saken. Selv om foreldelsesfristen for lengst hadde gått ut var jeg nå blitt sikker på at opplysningene han ga meg i 1979 stemte med virkeligheten, sier faren til Demokraten.

Den påfølgende etterforskningen førte til at 42-åringen i mars i år ble kalt inn til avhør. Her tilsto han at han under et innbrudd hadde blitt skremt og drept Inger Johanne Apenes med en kniv 6. mai 1978.

42-åringens far forteller at han føler en enorm lettelse over at sannheten endelig kommer fram. De to har ikke hatt kontakt med hverandre de siste årene, men gjerningsmannens far understreker at han ikke gikk til politiet for å skade sønnen.

- Tro meg, jeg ønsker både ham og familien hans det aller beste for framtida. Og det viktigste nå er at mediene verner både ham og hans barn. Nei, årsaken til at jeg nå ville ha denne saken ut av verden skyldtes kun mitt eget ubehag med å sitte på den slags opplysninger, sier faren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus